15 min. + 50 min. i ovnen
Kagebund
280 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2¾ dl cremefraiche 18%
1 tsk. vaniljesukker el. ekstrakt
90 g smeltet smør
150 g sukker
2 store æg
Overlag
90 g hvedemel
80 g blendede hasselnødder
120 g demerarasukker (smagfuldt rørsukker)
80 g smeltet smør
3 store bananer
Saften af 1 citron
Bland alt det tørre til bunden i en skål. Rør det våde sammen og hæld det i det tørre. Kom det i en smurt mindre bradepande på 25 x 35 cm. Rør mel, nødder, sukker og smør sammen til overlaget. Skær de skrællede bananer i skiver og vend med citron. Drys dem på dejen og top op med nøddefyldet. Sæt i ovnen ved 180° i 45 min., til kagen er gennembagt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Drømmekage fra Brovst
Franske snegle
Bagt havre-kokos-æblekage
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)