Berlinerkranse

Dejlige smørkager til julegæsterne
Af
Af: af Redaktionen
Foto: Carina Krüger
Annonce

Ingredienser til berlinerkranse

2 æg
2 rå æggeblommer
125 g sukker
300 g hvedemel
250 g blødt smør

Pynt
Æggehvide
Perlesukker

Fremgangsmåde til berlinerkranse

Kog æggene i ca. 8 min. Pisk de kogte æggeblommer med de rå æggeblommer, rør sukkeret i og pisk godt. Tilsæt hvedemel og smør skiftevis, smørret må ikke smelte. Sæt dejen på køl et par timer. Tril den til tynde pølser, skær dem i ca. 12 cm lange stk. og form dem til kranse. Det er en meget blød dej, så afkøl evt. kransene, inden du pensler dem med æggehvide og former dem fint i facon. Læg kransene på en plade med bagepapir, drys med sukker og bag dem ca. 10 min. ved 175°. Afkøl dem og opbevar dem i en lufttæt boks.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Vaniljeris med kirsebærsorbet
Småkager på pind

Lav konfekt og knas til jul
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.