Cheesecake med hindbær
Opskrift på cheesecake med hindbær
(6 pers.)
150 g kiks med chokolade
60 g smør
Fyld:
4 blade husblas
375 g flødeost
50 g sukker
½ usprøjtet citron
3 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
1½ spsk.kogende vand
300 g friske hindbær
Fremgangsmåde til cheesecake med hindbær
Knus chokoladekiksene og bland dem med smeltet smør. Kom evt. kiksene i en plastpose og knus dem med en kagerulle.
Beklæd en form på ca. 22 cm i diameter med bagepapir og fordel kiksemassen i formen. Sæt formen i køleskabet.
Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 7 min. Pisk flødeosten med sukker og fintrevet citronskal. Pisk fløden og vend den i ostecremen sammen med halvdelen af den hakkede chokolade.
Pres vandet ud af husblassen og rør den ud i det kogende vand. Rør husblassen i oste-flødecremen sammen med 250 g hindbær. Fordel ostecremen over bunden, dæk den til og sæt formen i køleskabet natten over.
Drys resten af hindbærrene og chokoladen over, når kagen serveres.
Lav flotte lagkager