Chokoladedessert-kage
(16 pers.)
250 g usaltet smør
200 g mørk chokolade
1 spsk. espressopulver/neskaffe
1 dl sødmælk
250 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
40 g kakao
250 g sukker
1 vaniljestang
4 store æg
1½ dl cremefraiche 38%
Overtræk
150 g mælkechokolade
150 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
50 g usaltet smør
Tilbehør
Is og frugt
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Smelt smør, chokolade, espresso og sødmælk i en skål over vandbad. Afkøl let. Pisk æggene. Bland mel, sukker, bagepulver, kakao og vaniljekorn og sigt det i chokolademassen sammen med sammenpiskede æg og cremefraiche. Kom dejen i en smurt og foret springform og bag kagen ved 160° i 1 time eller lidt mere. Ved strikkepindsprøven skal der stadig sidde ganske lidt dej fast, men det må ikke være rå dej. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle. Smelt ingredienserne til overtræk og rør dem til en creme. Smør cremen på kagen og stil den køligt. Server med is og frugter til.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Uhm! Chokolade...
Kylling med rødbed-
er i chokolade-
dressing
Chokolade brûlée
med saltet karamel
Frugtsalat med hvid
chokolade og lakrids-
sovs
Bønnegryde med
chili og chokolade
Chokolademousse-
tærte med kirsebær-
is
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)