Opskrifter

Chokolade­dessert-kage

Lørdag, 18. august 2012af Redaktion
Uhm! En superlækker og robust chokoladekage

(16 pers.)

250 g usaltet smør
200 g mørk chokolade
1 spsk. espressopulver/neskaffe
1 dl sødmælk
250 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
40 g kakao
250 g sukker
1 vaniljestang
4 store æg
1½ dl cremefraiche 38%

Overtræk
150 g mælkechokolade
150 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
50 g usaltet smør

Tilbehør
Is og frugt

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Smelt smør, chokolade, espresso og sødmælk i en skål over vandbad. Afkøl let. Pisk æggene. Bland mel, sukker, bagepulver, kakao og vaniljekorn og sigt det i chokolademassen sammen med sammenpiskede æg og cremefraiche. Kom dejen i en smurt og foret springform og bag kagen ved 160° i 1 time eller lidt mere. Ved strikkepindsprøven skal der stadig sidde ganske lidt dej fast, men det må ikke være rå dej. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle. Smelt ingredienserne til overtræk og rør dem til en creme. Smør cremen på kagen og stil den køligt. Server med is og frugter til.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Uhm! Chokolade...


Kylling med rødbed-
er i chokolade-
dressing

Chokolade brûlée
med saltet karamel

Frugtsalat med hvid
chokolade og lakrids-
sovs

Bønnegryde med
chili og chokolade

Chokolademousse-
tærte med kirsebær-
is












Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)