Chokoladekage med bærskum
Opskrift på chokoladekage med bærskum
8-10 pers.
- 150 g smør + til lidt formen
- 110 g mørk chokolade
- 3 æg
- 325 g rørsukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 1 dl rent kakaopulver
- En lille bradepande, 20 x 25 cm
Bærskum:
- 250 g friske eller frosne skovbær eller andre blandede bær
- 250 g flormelis
- 1 dl cremefraiche 38 %
- 2 tsk. vaniljesukker
- 3 dl piskefløde
- Evt. frisk mynte og ekstra bær
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180°. Smelt smør og grofthakket chokolade over vandbad eller i mikroovnen, og lad det afkøle let. Pisk æg, sukker og vanilje-sukker lyst og skummende. Sigt mel, salt og kakaopulver i. Bland chokoladesmørret i, og rør, til der ikke er flere klumper. Hæld dejen i en smurt bradepande, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Lad den afkøle helt.
Bærskum: Vend bærrene med flormelis, og læg dem i en si i 10 minutter. Pres derefter på dem med bagsiden af en grydeske, så saften løber ned i en skål. Rør bærsaften med cremefraiche og vaniljesukker. Pisk fløden til let skum, og vend det forsigtig i. Skær chokolade-kagen ud i 8-10 lige store stykker. Læg bærskum på lige før servering, og pynt evt. med mynte og friske bær.
Tip: Den bærblanding, der ligger tilbage i sien, når du har presset saften ud af dem, kan du spise på yoghurt eller bage ind i en anden kage.