Chokolademousse
Opskrift på chokolademousse med appelsin
(4 pers.)
150 g mørk chokolade 70 %
3 pasteuriserede æggeblommer
5 spsk. sukker
1 usprøjtet appelsin
1 pasteuriseret æggehvide
1½ dl piskefløde
Pynt:
Appelsin og flødeskum
Prøv også...
Chokolade-nøddekageSådan laver du chokolademousse
Smelt den hakkede chokolade over vandbad og afkøl, til det er fingervarmt. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk appelsinsaft og fintrevet skal i æggesnapsen.
Vend chokoladen i, når den er let afkølet, men stadig flydende. Pisk fløden stiv og fold den i chokolademassen. Pisk æggehviden stiv og fold den i.
Kom moussen i glas og sæt den køligt. Pynt med appelsinskal eller kandiseret appelsin og evt. lidt flødeskum.
TIP: Kom 2 spsk. Grand Marnier i sammen med appelsinsaften, hvis det skal være rigtig festligt.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.