Annonce

Rugbrødskage med solbærsyltetøj og flødeskum

Prøv denne dejligt simple udgave af den klassiske, sønderjyske rugbrødslagkage. Udskift evt. solbærsyltetøj med f.eks. rabarberkompot eller æblemos.
Af
Af Line Holt Nielsen Foto: Maria Fabricius Tegner
Prøv denne dejligt simple udgave af den klassiske, sønderjyske rugbrødslagkage. Udskift evt. solbærsyltetøj med f.eks. rabarberkompot eller æblemos.
Annonce

Opskrift på rugbrødskage med solbærsyltetøj og flødeskum

(12 personer)

  • 6 æg
  • 125 g rugbrød
  • 65 g mandler
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. rent kakaopulver
  • 225 g sukker
  • 2 dl solbærsyltetøj
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g mørk chokolade
  • 15 g hasselnøddeflager
  • En springform, Ø ca. 26 cm

Prøv også: Rugbrød og choko-rugboller

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 190°. Opdel æggene i blommer og hvider. Bland revet rugbrød, hakkede mandler, kartoffelmel, bagepulver og kakao sammen med æggeblommerne. Pisk æggehvider og sukker lyst og næsten stift, og vend det i.

Prøv også: Rugbrød med spelt og kerner

Hæld dejen i en springform foret med bagepapir. Bag den i ovnen i 25-30 minutter. Lad rugbrødskagen afkøle helt, og del den i 2 bunde.

Smør halvdelen af syltetøjet ud imellem bundene. Fordel resten af syltetøjet på toppen af kagen, og pynt med flødeskum, hakket chokolade og hasselnøddeflager.

Prøv også: Chokoladekage med kerner, frø og peanuts

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.