Opskrifter

Dessert med blommer

Onsdag, 11. november 2015af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En skøn dessert med efterårets blommer. Server med en kugle god vaniljeis til!

(6 pers.)

Det skal du bruge til dessert med blommer

500 g blommer
100 g sukker
2 dl vand eller vin
4 æggeblommer
1 dl sukker
1 vaniljestang
2 dl sødmælk
1 dl piskefløde
Mandelsplitter

Prøv også: Sukkerfri hindbærtærte

Sådan laver du dessert med blommer

Halvér blommerne og damp dem i 2 min. i sukker og vand eller vin under låg.
Sluk og lad dem stå i den varme gryde og mørne færdigt. Pisk æggeblommer med sukker og kornene fra vaniljestangen.
Kog mælk og fløde op til kogepunktet med den tomme vaniljestang.
Pisk siet mælkefløde i æggemassen og varm op under kraftig piskning. Sluk, når det skummer og tykner.
Hæld den lune sovs ved de lune blommer. Drys med lidt mandelsplitter.

Prøv også: Lækker dessert - hvid chokoladeiscreme