Dessert til påske: Marengsreder med citrussalat

Disse små søde reder er skønne som desserttil påskefrokosten. Farverne skriger af påske og ikke mindst forår!
Af
Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.
Dessert til påske: Marengsreder med citrussalat
2 t
4 personer
Marengsreder
4 æggehvider
125 g sukker
1 tsk. eddike
140 g flormelis
Citrussalat
½ pomelo
1 rød grapefrugt
3 appelsiner
1 granatæble
2 spsk. akaciehonning
1 vaniljestang
1 l vaniljeis

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggehvider, sukker og eddike godt sammen, sigt flormelis i og pisk massen stiv.
  2. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i 6 fuglereder med en lille kant på en plade med bagepapir.
  3. Bag dem i en 100° varm ovn i 1-1½ time, til de er tørre.
  4. Skær pomelo, grape og appelsiner i fileter og klem saften fra i en skål.
  5. Bank granatæblet mod bordet hele vejen rundt, bræk det i stykker og pil kernerne ud.
  6. Rør citrussaften med honning og kornene fra vaniljestangen og hæld den over citrusfileterne.
  7. Server rederne fyldt med citrussalat og vaniljeis.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.