Opskrifter

Farmors riskage

Lørdag, 26. april 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Grundlaget i riskagen er risengrød, der røres med æg, smør og mandler. Kagen bliver fyldigere, men også noget tungere, hvis man bruger halvt mælk og halvt piskefløde.

Opskrift på farmors riskage


Risengrød
½ l mælk
80 g grødris
4-5 spsk. sukker
75 g smør
2 æg
50 g mandler
½ tsk. stødt kardemomme
½ usprøjtet citron

Pynt
1½-2 dl piskefløde

Geléklatter

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Fremgangsmåde til riskage

Bring mælken i kog. Drys risene i og lad grøden koge jævn under låg ved svag varme på 35-40 min. Tag gryden fra varmen og køl grøden lidt af. Smut og hak mandlerne og riv citronskallen. Rør sukker, smør, æggeblommer, mandler, kardemomme og citronskal i grøden. Pisk hviderne stive og vend dem i til sidst. Fyld dejen i en velsmurt springform og bag kagen 50-60 min. ved 160°. Køl kagen af på bagerist. Kom den på et fad. Pynt med flødeskum og geléklatter.












Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.