Nemme fastelavnsboller med marcipan og flødeskum med mørk chokolade
Når fastelavn banker på døren, betyder det, at der skal fastelavnsboller på menuen! Disse fastelavnsboller er fyldt med marcipan og flødeskum med chokoladestykker i.
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger

1 t og 30 min
12 stk
Fastelavnsboller
500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
Æg til pensling
Fyld til fastelavnsboller
150 g marcipan
5 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
Pynt
90 g flormelis
½ tsk. frugtfarve
1 spsk. varmt vand
Fremgangsmåde
- Hak mel og smør sammen til en grynet masse og bland sukker og kardemomme i.
- Rør gæren ud i mælken, rør æggene i og rør blandingen sammen med melet.
- Rør dejen, til den er smidig og blank, og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
- Del dejen i 12 stk. og rul hver dejstykke ud på et melet bord til en firkant med en tykkelse på ½ cm.
- Fordel marcipanen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire nye hjørner ind, så marcipanen lukkes inde og sæt dem på en bageplade med samlingen nedad.
- Pensl bollerne med æg, bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min. og lad dem afkøle.
- Pisk fløden til skum, hak chokoladen og vend den i.
- Skær et snit i hver bolle og fyld flødeskummet i.
- Rør flormelis, farve og vand sammen til en glat glasur og dekorér bollerne.

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med mascarpone og kirsebær

Dessert & Kage