Opskrifter
Fine medaljer med creme og glasur
Lørdag, 1. november 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Hjemmebagte medaljer er både fine på kagebordet og smager himmelsk!
Opskrift på 8 små medaljer.
50 min
8 personer
Dej
180 g hvedemel
60g flormelis
70 g smør
Fyld
2 æggeblommer
1½ dl sødmælk
1 spsk. majsstivelse
4 spsk. sukker
½ vaniljestang
1 dl piskefløde
Pynt
200 g flormelis
1 spsk. kakao
Lidt kogende vand
Fremgangsmåde til medaljerne
- Kom mel og flormelis i en skål, hak smørret ud heri, saml dejen med 1 spsk. koldt vand. Den skal ikke æltes,
men bare samles til en glat dej. - Lad den hvile 30 min. i køleskabet.
- Kom æggeblommer, mælk, majsstivelse, sukker og den flækkede vaniljestang i en gryde og pisk sammen. Bring det langsomt i kog og lad det koge ca. 1 min., til en jævn og glat creme og lad den afkøle.
- Pisk fløden til skum og fold den i den afkølede creme.
- Stik 16 cirkler med tunget kant ud til medaljerne.
- Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem 8 min. ved 200º. Afkøl kagerne.
- Rør flormelis med vand - og halvdelen også med kakao.
- Pynt halvdelen af kagerne med henholdsvis mørk og hvid glasur.
- Læg kagerne sammen med creme.