Opskrifter
Formkage med aroniabær
Fredag, 29. juli 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Aroniabær har en skarp bitter-syrlig smag og er derfor rigtig gode til søde kager. Anvend bærrene som her i en formkage og fordel glasur over. Mums.

(12 skiver)
Det skal du bruge til formkage med aroniabær:
Har du ikke aroniabær kan du sagtens anvende andre syrlige bær. Få inspiration til en klassisk kage med bær her. 2 æg 170 g sukker 170 g mel 2 tsk. bagepulver 75 g marcipan 50 g smør 1 dl fløde 125 g aroniabær Glasur: 100 g flormelis 1 tsk. mandelessens 1 spsk. vand Tip: Aroniabærrene kan bruges til marmelade og fungerer rigtig godt sammen med æble, blåbær og citron.
Sådan laver du formkage med aroniabær
Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel og bagepulver. Riv marcipanen og smelt smørret. Rør melet i æggesnapsen skiftevis med smør og fløde og vend marcipan og aroniabær i dejen. Kom dejen i en sandkageform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180° i 60 min. Rør flormelissen med mandelessens og vand til en glat glasur og fordel den over kagen. Vi har samlet 17 forskellige form- og skærekager til dig lige her. Du kan bl.a. finde en opskrift på citron- halvmåne, bistik, honningkage og mange andre lækre kager.