Opskrifter

Hvid julekage

Tirsdag, 2. december 2008 Af: RedaktionAf: Redaktion
Her får du en rigtig julekage med sprød kiksebund og et fløjsblødt lag "sne"bestående af flødeskum og hvid chokolade.

Det skal du bruge til hvid julekage:

300 g fintknuste amaretti-småkager el. anden god småkage (cookies kan også bruges)
50 g smør
300 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde

Sovs
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
2-3 spsk. sukker

Prøv også: Fransk julekage

Sådan laver du hvid julekage

Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt de knuste småkager.

Lad det blande sig godt.

Pres det i en foret springform og stil i fryseren.

Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad.
Bland den op med lidt af fløden.

Afkøl let og pisk resten af fløden til skum, der foldes i.

Lægges over kiksebunden.

Stilles i fryseren igen.

Mørk chokolade, fløde og sukker smeltes forsigtigt sammen i en kasserolle over lav varme.

Afkøles til lillefingerlunt.

Dryppes på den frosne kage i små og store drypper, der straks vil stivne.

Serveres køleskabskold.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også: Appelsinkage med marcipan