Hvid julekage

Det skal du bruge til hvid julekage:
300 g fintknuste amaretti-småkager el. anden god småkage (cookies kan også bruges)
50 g smør
300 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
Sovs
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
2-3 spsk. sukker
Prøv også: Fransk julekage
Sådan laver du hvid julekage
Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt de knuste småkager.
Lad det blande sig godt.
Pres det i en foret springform og stil i fryseren.
Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad.
Bland den op med lidt af fløden.
Afkøl let og pisk resten af fløden til skum, der foldes i.
Lægges over kiksebunden.
Stilles i fryseren igen.
Mørk chokolade, fløde og sukker smeltes forsigtigt sammen i en kasserolle over lav varme.
Afkøles til lillefingerlunt.
Dryppes på den frosne kage i små og store drypper, der straks vil stivne.
Serveres køleskabskold.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også: Appelsinkage med marcipan