Opskrifter
Gammeldags ostefromage med rom og valnøddekerner
Fredag, 18. marts 2011Opdateret 19. juniaf Anne Skovgaard-Petersen
Denne ostefromage kan minde lidt om nutidens cheesecakes. Denne er lavet på forskellig dejlig og smagfuld ost, rom og valnøddekerner.

2 t og 10 min
12 personer
Ostefromage
8 blade husblas
500 g blød blå el. hvid Castello
300 g Philadelphia-ost
4 pasteuriserede æggeblommer
¾ dl rom el. sherry
2 pasteuriserede æggehvider
150 g valnøddekerner
Tilbehør
Vindruer
Usødede kiks el. flutes
Fremgangsmåde
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Del ostene i mindre stykker og pisk dem sammen med æggeblommer.
- Tag husblassen op af vandet og smelt den i en skål over simrende vandbad eller ved lav effekt i mikroovn.
- Bland husblas og rom og rør det i ostemassen.
- Pisk hviderne stive og vend dem i.
- Hak nødderne og læg halvdelen i bunden af 2 forme.
- Bland resten af nødderne i osteblandingen.
- Hæld den i formene og lad fromagen stivne koldt i 2-3 timer - den kan laves dagen før.
- Hold formene kort tid i varmt vand og vend fromagen ud på fade.

Hovedretter
Spinatvafler med laks, avocado og flødeost

Dessert & Kage
Bedstes citronfromage - en smag af barndom og sommer