Opskrifter
Bedstes citronfromage - en smag af barndom og sommer
Fredag, 18. oktober 2013Opdateret 19. juniaf Helle Brønnum Carlsen
Denne opskrift vil uden tvivl vække minder! Bedstes citronfromage er en sød og syrlig dessert, der er lækker efter ethvert slags måltid. Velbekomme!

4 t og 10 min
4 personer
Bedstes citronfromage
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
3 blade husblas
1 usprøjtet citron
3 pasteuriserede æggehvider
1½ dl piskefløde
Pynt
Syltede citronskiver
Nøddekrokant
Marengs
Fremgangsmåde
- Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
- Pisk æggeblommerne med sukker i mindst 5 min., til de er lysegule.
- Pisk fintrevet citronskal i.
- Smelt husblassen over vandbad og rør den tyndere med citronsaft.
- Pisk opløsningen grundigt i æggesnapsen.
- Pisk æggehvider og fløde til skum hver for sig.
- Fold først fløden i æggesnapsen og så hviderne. Er æggesnapsen stivnet for meget, kan du piske den lind igen eller lige lune den let over vandbad, men ikke mere end, at den stadig har sat sig så meget, at den kan holde på skummet.
- Fyld fromagen i bagepapirforede rør eller forme og stil dem koldt i ca. 4 timer.
- Pynt fromagen med krokant, marengs og citronskiver.

Dessert & Kage
Klassisk citronfromage med hjemmelavet lakridsis

Dessert & Kage
Citronroulade med lemoncurd og brændt marengs