Opskrifter
Glutenfri chokoladeroulade med friske bær og flødeskum
Søndag, 15. juli 2012Opdateret 12 timer sidenaf Aase Dotterud
Nem at bage – hurtig at pynte, og så smager den fantastisk! Rouladen er bagt med kartoffelmel, så den er glutenfri.

20 min
1 stk
Glutenfri rouladebund
3 æg
125 g sukker
60 g kartoffelmel
30 g hasselnødder
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
Fyld og pynt
3 dl piskefløde
1 spsk. sukker
Blandede bær, f.eks. jordbær, hindbær og blåbær
Citronmelisse
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker til en æggesnaps.
- Bland kartoffelmel, bagepulver og kakao sammen.
- Mal hasselnødderne groft og bland dem i melet.
- Beklæd en bradepande på 30 x 40 cm med bagepapir, smør evt. papiret med lidt smør.
- Kom dejen i og bag kagen ved 240° i ca. 8 min.
- Vend kagen ud på et fugtigt viskestykke eller på et stykke sukkerdrysset bagepapir.
- Afkøl kagen under bradepanden, så undgår du, at den revner, når den rulles sammen.
- Pisk fløden med sukker.
- Dæk den afkølede kagebund med halvdelen af fløden. Fordel nogle bær på fløden og rul kagen sammen fra langsiden.
- Læg kagen med samlingen nedad. Pynt kagen med resten af fløden og de sidste bær.

Dessert & Kage
Frisk sommer-roulade med nyplukkede jordbær

Dessert & Kage
Rugbrødskage med solbærsyltetøj og flødeskum