Gratinerede julefrugter
Ingredienser til gratinerede frugter
(4 pers. )
4 store, tørrede figner el. 8 dadler
50 g jumbo rosiner
25 g usaltede, hakkede pistacienødder
1½ dl rom el. portvin
2 faste æbler
½ citron
4 spsk. smuldret, hvid brødkrumme, gerne lidt tør
En anelse kanel
½ spsk. muscovado-sukker el. rørsukker
25 g smør
Tilbehør
Cremefraiche eller flødeskum
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Sådan gør du
Hak fignerne og kom dem i en skål sammen med rosiner, nødder og rom. Lad det trække et par timer. Hak æblerne groft og vend dem med citronsaft i en skål. Bland den udblødte, tørrede frugt med æbler og brødkrumme og fordel det i et smurt ovnfast fad eller 4 ovnfaste portionsskåle. Drys lidt kanel og muscovado på toppen og fordel smørret over. Bag retten ved 200° i 10 min. og server desserten varm eller kold med cremefraiche eller flødeskum til.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Nødderand med frugter
Citronknuder
I gang med julekonfekten
Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...