Hjemmebag: 3 lækre roulader
Gulerodsroulade med smørcreme
(8 personer)
- 2 æg
- 80 g sukker
- 70 g brun farin
- 1 tsk. vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt kardemomme
- ¼ tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 150 g gulerødder
- 3 spsk. smags-neutral olie
- 1½ spsk. rørsukker
Smørcreme:
- 100 g flormelis
- 65 g blødt smør
- 1 tsk. vaniljesukker
- 200 g flødeost naturel
Pynt:
- 50 g hassel-nøddekerner
- Rød skovsyre (kan udelades)
Prøv også: roulade med nyplukkede jordbær
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 225°. Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker luftigt og skummende. Bland mel, kanel, kardemomme, salt og bagepulver sammen, sigt det i dejen, og vend forsigtigt rundt. Tilsæt revne gulerødder og olie. Bred dejen ud på en bradepande med bagepapir (ca. 30 x 40 cm), og bag kagebunden i 8-10 minutter.
Tag bunden ud af ovnen, drys et tyndt lag rørsukker udover, og læg et stykke bagepapir ovenpå. Vend kagen på hovedet, og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden. Lad bunden køle af i et par minutter, før du lægger fyld på.
Smørcreme: Pisk flormelis, blødt smør og vaniljesukker cremet og lyst. Rør flødeost i, til konsistensen er sammenhængende. Smør cremen i et jævnt lag over bunden, og rul den sammen som en roulade. Er der ekstra creme, så servér det sammen med kagen. Drys hakkede hasselnødder over rouladen, og pynt evt. med lidt rød skovsyre.
Opskrift: 3 lækre lagkager med passionsfrugt, blåbær eller citron
Roulade med hindbær-rabarbermousse
(8 personer)
- 4 æg
- 75 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 75 g kartoffelmel
- 1½ spsk. sukker til drys
Hindbær-rabarbermousse:
- 150 g rabarber
- 150 g hindbær
- 60 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 80 g hvid chokolade
- 3 dl piskefløde
- Friske bær til pynt
- Frisk mynte til pynt
Få opskriften på: kakaoroulade med citroncreme og spiselige blomster
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 210°. Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive. Tilsæt sukker, imens der fortsat piskes. Rør æggeblommer og vaniljesukker i. Sigt kartoffelmel i dejen, og vend den sammen. Bred dejen ud på en bradepande med bagepapir (ca. 30 x 40 cm), og bag kagebunden i 8-10 minutter. Tag bunden ud af ovnen, drys et tyndt lag sukker over, og læg et stykke bagepapir ovenpå. Vend kagen på hovedet, og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden. Lad bunden afkøle i 5-7 minutter, før du lægger fyld på.
Hindbær-rabarbermousse: Skær rabarber i tynde skiver, og vend dem med hindbær, sukker og vaniljesukker. Lad det simre i en lille gryde under låg i 12-15 minutter. Mos bærmassen med en gaffel, til den er ensartet, og smelt grofthakket hvid chokolade deri. Stil det køligt. Pisk fløden til skum, og vend den med afkølet bærkompot. Smør blandingen på kagebunden, og rul den sammen som en roulade. Servér rouladen med friske bær og mynteblade.
Prøv også: Chokoladeroulade med hvid chokoladecreme
Citronroulade med marengs
(8 personer)
- 3 æg
- 1 dl sukker
- ½ usprøjtet citron
- 5 spsk. kartoffelmel
- 2 spsk. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 40 g makroner
- 1 spsk. sukker til drys
Citroncreme:
- 2 blade husblas
- 2 æggeblommer
- 1 dl sukker
- 1 usprøjtet citron
- 2 dl piskefløde
Marengs:
- 3 æggehvider
- 225 g sukker
Opskrift: 3 slags søde og sunde vafler
Fremgangsmåde:
Citroncreme: Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Rør citronens skal og saft i. Smelt husblas i vandbad 1 ad gangen, og rør det i æggeblandingen. Lad massen sætte sig i 10-15 minutter ved stuetemperatur. Pisk fløden til skum, og vend den i. Stil cremen køligt, til den skal bruges.
Rouladebund: Tænd ovnen på 210°. Del ægget i blommer og hvider. Pisk hviderne stive, og fortsæt med at piske, imens sukkeret drysses i. Tilsæt blommerne 1 ad gangen sammen med revet citronskal og -saft. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver. Si det i dejen, og vend det godt sammen. Bred dejen ud på en bradepande med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Drys knuste makroner over, og bag bunden i 8-10 minutter. Tag bunden ud af ovnen, drys et tyndt lag sukker på, og læg et stykke bagepapir ovenpå. Vend kagen på hovedet, og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden. Lad bunden afkøle i 5-7 minutter. Vend bunden om igen, så makronsiden er øverst. Fordel citroncremen på den, og rul kagen sammen som en roulade.
Marengs: Pisk æggehviderne, til de skummer. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk, til konsistensen bliver en sej marengs. Fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle, og dekorér rouladen. Brænd marengsens overflade gylden og sprød med en gasbrænder.
Tip: Rul gerne rouladen sammen i god tid, men vent med marengsen til servering.
Prøv også: 3 slags pandekager med friske bær