Opskrifter
Frisk sommer-roulade med nyplukkede jordbær
Fredag, 26. maj 2017Opdateret 13. juniaf Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger.
Denne roulade er smækfyldt med smag fra skønne, nyplukkede jordbær. En dessert, der smager af sommer og barndom!

30 min
1 stk
Roulade
3 æg
125 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. vand
Fyld
100 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
2 dl jordbær
Topping
2 dl piskefløde
8-10 jordbær
Mandelflager
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
- Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker. Tilsæt vand og vend det forsigtigt sammen til en dej.
- Bred dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i ca. 5 min. ved 250º.
- Vend den ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir.
- Fjern bagepapiret, fugt papiret lidt, så går det nemmere.
- Læg bagepladen oven på kagen og lad den afkøle.
- Smelt nu chokoladen.
- Pisk fløden til flødeskum og bland den smeltede chokolade i. Fordel massen på den afkølede bund.
- Rens jordbærrene og skær dem i tern. Drys dem over bunden.
- Rul rouladen sammen på den lange led. Læg den på et fad.
- Sprøjt flødeskummen på kagen og pynt med skiveskårede jordbær og mandelflager.

Dessert & Kage
Citronroulade med lemoncurd og brændt marengs

Dessert & Kage
Lav dine egne jordbær-ispinde med friske jordbær