Opskrifter

Frisk sommer-roulade med nyplukkede jordbær

Fredag, 26. maj 2017Opdateret 13. juniaf Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger.
Denne roulade er smækfyldt med smag fra skønne, nyplukkede jordbær. En dessert, der smager af sommer og barndom!
30 min
1 stk
Roulade
3 æg
125 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. vand
Fyld
100 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
2 dl jordbær
Topping
2 dl piskefløde
8-10 jordbær
Mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
  2. Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker. Tilsæt vand og vend det forsigtigt sammen til en dej.
  3. Bred dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i ca. 5 min. ved 250º.
  4. Vend den ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir.
  5. Fjern bagepapiret, fugt papiret lidt, så går det nemmere.
  6. Læg bagepladen oven på kagen og lad den afkøle.
  7. Smelt nu chokoladen.
  8. Pisk fløden til flødeskum og bland den smeltede chokolade i. Fordel massen på den afkølede bund.
  9. Rens jordbærrene og skær dem i tern. Drys dem over bunden.
  10. Rul rouladen sammen på den lange led. Læg den på et fad.
  11. Sprøjt flødeskummen på kagen og pynt med skiveskårede jordbær og mandelflager.