Hjemmelavede makroner på mandler og pinjekerner

Hjemmebagte makroner er noget ganske andet end de købte, og de tager ikke lang tid at bage. Brug dem i trifli eller som knasende tilbehør til is og frugtdesserter.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Hjemmelavede makroner på mandler og pinjekerner
20 min
25 stk
Makroner
100 g mandler
50 g pinjekerner
150 g sukker
½ stang vanilje
Ca. 1½ æggehvide (½ dl)

Fremgangsmåde

  1. Kværn mandler og pinjekerner fint og bland dem med sukker.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i mandlerne.
  3. Rør gradvist æggehviden i, til massen hænger sammen.
  4. Tril dejen til kugler med fugtige hænder på størrelse med små valnødder.
  5. Læg dem på et stykke bagepapir på en plade og tryk dem lidt flade.
  6. Bag dem gyldne i 10-12 min. ved 200° på ovnens midterrille.
  7. Tag pladen ud og træk bagepapiret med kager over på en rist.
  8. I løbet af 3-4 min. kan kagerne løftes af bagepapiret og køle helt af på risten. Opbevar dem i en tæt dåse.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.