Jordbærtærter med marcipan
Ingredienser til jordbærtærter med marcipan
(6 stk.)
125 g hvedemel
60 g smør
40 g sukker
1 æggeblomme
125 g marcipan
50 g mørk chokolade
Vaniljecreme
1 æggeblomme
1 dl mælk
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. flormelis
½ vaniljestang
1 dl piskefløde
250 g Jordbær
¾ dl jordbærsaft
2 bl. husblas
2 spsk. mandelsplitter
Sådan gør du
Bland hvedemel, sukker og smør til en smuldr dej og saml den med æggeblommen. Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time. Rul dejen ud og beklæd 6 små, smurte tærteforme med dejen. Riv marcipanen, fordel den over bundene og bag dem ved 180º i 12 min. Hak chokoladen, kom den over de varme tærter og lad dem afkøle. Pisk æggeblomme, mælk, kartoffelmel, flormelis og kornene fra vaniljestangen sammen og varm cremen op under omrøring, til den begynder at tykne. Stil cremen på køl, til den er helt kold. Pisk fløden til skum og vend flødeskummet i cremen og kom den i de kolde kagebunde. Skyl bærrene og tør dem godt. Halvér bærrene og læg dem på de afkølede tærter. Udblød husblassen, smelt den og rør den ud i jordbærsaften. Lad saften køle lidt og fordel den over bærrene, når den begynder at tykne. Drys med mandelsplitter.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Flere opskrifter...
Napoleonshatte
Gåsebryst
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Flere fristende og flotte konditorkager - som vi kender dem fra bageren...