(30 stk.)
500 g ren rå marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g pasteuriserede æggehvider
250 g mørk overtræk
TEMPERERING AF SMELTET CHOKOLADE
Chokoladen rives i spåner eller hakkes i små stykker. 1 l vand bringes i kog, gryden tages af og en skål sættes i gryden. Smelt 2/3 af chokoladen i skålen. Når chokoladen er smeltet, tages skålen op af vandbadet, og den sidste 1/3 chokolade tilsættes, mens der røres rundt. Nu er chokoladen klar til brug.
Marcipanen skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5-8 min. Til guf koges 300 g sukker og 1 dl vand op. Lad det yderligere koge i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let, og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guf piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 min. Guffet skal være helt stift og fast. Guffet hældes i plastikpose, der klippes hul i hjørnet og det sprøjtes i toppe på marcipanbundene. Flødebollerne bages i ca. 5 min. ved 180°, så de får en fast overflade. Efter afkøling pensles/dyppes kyssene med smeltet mørkt overtræk.
Opskrift: Odense Marcipan (link fjernet) (link fjernet)
Mere sødt til julefesterne...
Kandiserede æbler
Hjerter på pind
Nougat-nøddestænger og müslikugler