Kandiserede æbler med mandler

Sundt inden i, syndigt uden på. Kandiserede æbler er en rigtig juleklassiker og her får du opskriften.
Af
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Kandiserede æbler

8 små, røde æbler
350 g sukker
2 dl vand
3 spsk. flydende glukose
1 tsk. eddike
Hakkede mandler el. kokosmel

TIP

  • Flydende glukose findes i SuperBrugsen og er godt til konfekt - især karameller og bolsjer.

Bland sukker, vand, sirup og eddike i en gryde. Varm op og lad det simre, til karamellen er lysebrun, uden at røre rundt, ellers kan karamellen krystallisere. Tag gryden fra varmen og stil den i en skål iskoldt vand. Stik en blomsterpind i hvert æble. Dyp æblerne i karamellen og dernæst i mandler eller kokos. Lad dem stivne på bagepapir.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Mere til julehyggen...
Gløgg og æble-gærtærte
Engelsk plumkage
Hvid julekage

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.