Annonce

Klassisk kiksekage med mørk chokolade og appelsin

Kiksekage er en klassiker på kagebordet - og din mormor vil helt sikkert elske den. Se her, hvordan du laver den.
Af
af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger
Annonce
30 min
8 personer
Kiksekage
300 g mørk chokolade, gerne 70% el. mere
1 ds. kondenseret mælk
45 g smør
1 nip salt
1 usprøjtet appelsin el. 1 tsk. kaffepulver
Ca. 20 fuldkornsvaniljekiks
4 spsk. hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Beklæd en aflang kageform med husholdningsfilm.
  2. Hak chokoladen groft og smelt den sammen med kondenseret mælk og smør i en gryde.
  3. Rør godt rundt og tilsæt salt og revet appelsinskal eller kaffe.
  4. Rør massen glat.
  5. Fordel nu et tyndt lag chokolademasse i bunden af formen, læg et lag vaniljekiks og så igen chokolademasse, fortsæt – jo flere lag, jo flottere kiksekage får du.
  6. Slut af med et lag chokolade og drys med grofthakkede nødder.
  7. Sæt kiksekagen på køl.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.