Opskrifter
Klassisk radiokage med mørk chokolade og vaniljekiks
Lørdag, 3. oktober 2009Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen
Her får du opskriften på tresserkagen, som fik sit navn, fordi den lignede forsiden af datidens radioer.

2 t
Radiokage
300 g mørk chokolade 70%
50 g smør
2 spsk. sirup
150 g vaniljekiks
Fremgangsmåde
OBS: Kagen skal stå på køl en rum timer, før at den er fast og kan tages ud og skæres i skiver.
- Beklæd en bageform på ca. 1 l med bagepapir.
- Bræk chokoladen i mindre stykker og læg dem i en gryde sammen med smør og sirup.
- Smelt ved svag varme og under let omrøring.
- Hæld blandingen i formen.
- Knus kiksene med hænderne og tryk dem ned i chokoladeblandingen.
- Sæt kagen koldt, til den er stivnet.
- Vend den ud og skær den i tykke skiver.

Dessert & Kage
Kiksekage med tranebær, limeskal og hvid chokolade

Dessert & Kage
Kiksekage med hjemmebagte kiks og kondenseret mælk