Koldskålspannacotta med lakridscroutoner og jordbær
Her får du opskriften på en lækker pannacotta med smag af koldskål og et skønt twist af lakrids! Desserten kan nydes året rundt.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

2 t
4 personer
Koldskålspannacotta
2 blade husblas
½ citron
1½ dl kærnemælk
3 spsk. sukker
½ vaniljestang
1½ dl yoghurt naturel 1,5%
Lakridscroutoner
1 skive rugbrød
1 spsk. lakridssirup
Tilbehør
50 g jordbær
Fremgangsmåde
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
- Vrid bladene for vand og smelt dem forsigtigt i en gryde med citronsaft, det må endelige ikke koge. Køl det lidt af.
- Kom kærnemælken i en skål med sukker og vaniljekorn og tilsæt citronsaften, mens der piskes.
- Tilsæt yoghurt under piskning.
- Fordel massen i 4, små skåle og lad pannacottaerne stivne i køleskabet i 2-3 timer.
- Rist rugbrødet på en tør pande og vend med lakridssirup, til det er opsuget.
- Skær rugbrødet i tern og drys dem over pannacottaerne sammen med de halverede jordbær.

Dessert & Kage
Tiramisu med jordbær og appelsin

Dessert & Kage