Ribskage med lakridsmarengs

Ribskage toppet med et lag lakridsmarengs med ribs.
Af
af All Over Press
Ribskage toppet med et lag marengs med ribs. Kagen er pyntet med friske bær.

Ingredienser til ribskage med lakridsmarengs

(Ca. 8 stk.)

50 g smør
4 æg
3 spsk. varmt vand
150 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
250 g mel
2 tsk. bagepulver
¾ dl mælk
Smør til formen

Marengs:
Æggehviderne,
 der er tilovers fra bunden
150 g sukker
½ tsk. salt
1 tsk. 
lakridspulver

Fyld:
400 g ribs

Alternativ til ribskage med lakridsmarengs: Valnøddelagkage med lemoncreme

Fremgangsmåde til ribskage med lakridsmarengs

Bund: Smelt smørret og lad det afkøle. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, vand, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i 
æggemassen sammen med det afkølede smør og mælk. Smør 
en springform på 24-26 cm i diameter med smør, hæld dejen i og bag bunden i ca. 15 min. ved 200°.

Marengs: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker, salt og lakridspulver lidt ad gangen, mens der piskes, til massen er helt stiv. Fodel godt halvdelen af ribsene på kagen og bland resten i 
marengsmassen. Fordel marengsmassen på kagen og bag den i ca. 15-20 min. ved 180°, til den er gylden og oncremesprød.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.