Ribskage med lakridsmarengs
Ingredienser til ribskage med lakridsmarengs
(Ca. 8 stk.)
50 g smør
4 æg
3 spsk. varmt vand
150 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
250 g mel
2 tsk. bagepulver
¾ dl mælk
Smør til formen
Marengs:
Æggehviderne,
der er tilovers fra bunden
150 g sukker
½ tsk. salt
1 tsk.
lakridspulver
Fyld:
400 g ribs
Alternativ til ribskage med lakridsmarengs: Valnøddelagkage med lemoncreme
Fremgangsmåde til ribskage med lakridsmarengs
Bund: Smelt smørret og lad det afkøle. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, vand, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen sammen med det afkølede smør og mælk. Smør en springform på 24-26 cm i diameter med smør, hæld dejen i og bag bunden i ca. 15 min. ved 200°.
Marengs: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker, salt og lakridspulver lidt ad gangen, mens der piskes, til massen er helt stiv. Fodel godt halvdelen af ribsene på kagen og bland resten i marengsmassen. Fordel marengsmassen på kagen og bag den i ca. 15-20 min. ved 180°, til den er gylden og oncremesprød.