Lækre sommer-snitter med jordbær og rabarber
Disse fine snitter med jordbær og rabarber, vækker glæde hos små og store! Den perfekte sommerdessert.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

1 t
Dej
200 g hvedemel
60 g flormelis
100 g koldt smør
1 æggeblomme
Fyld
250 g jordbær (evt. nogle af de lidt stødte)
100 g rabarber, rensede
100 g sukker
Pynt
100 g flormelis
Lidt æggehvide (pasteuriseret)
Jordbær i skiver
Fremgangsmåde
- Kom mel og flormelis i en skål og hak smør ud heri.
- Saml hurtigt med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile i 30 min.
- Kog sukker, rabarber og jordbær - først under låg, så væsken kom ud af frugten, og så uden, så væsken er delvist fordampet, så det ender med at blive til et tykt syltetøj.
- Rul dejen ud på et kartoffelmelsdrysset bord og skær to aflange ens rektangler.
- Smør syltetøjet på den ene dejplade. Den anden lægges over.
- Der skæres snitter, som lægges på bagepapir og bages ved 200° i 15-20 min.
- Afkøles og pyntes med glasur af flormelis og æggehvide.
- Pynt til sidst med jordbær i skiver.

Dessert & Kage
Nemme rabarbersnitter med friske rabarber og hasselnødder

Dessert & Kage