Lækre sommer-snitter med jordbær og rabarber

Disse fine snitter med jordbær og rabarber, vækker glæde hos små og store! Den perfekte sommerdessert.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Lækre sommer-snitter med jordbær og rabarber
1 t
Dej
200 g hvedemel
60 g flormelis
100 g koldt smør
1 æggeblomme
Fyld
250 g jordbær (evt. nogle af de lidt stødte)
100 g rabarber, rensede
100 g sukker
Pynt
100 g flormelis
Lidt æggehvide (pasteuriseret)
Jordbær i skiver

Fremgangsmåde

  1. Kom mel og flormelis i en skål og hak smør ud heri.
  2. Saml hurtigt med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile i 30 min.
  3. Kog sukker, rabarber og jordbær - først under låg, så væsken kom ud af frugten, og så uden, så væsken er delvist fordampet, så det ender med at blive til et tykt syltetøj.
  4. Rul dejen ud på et kartoffelmelsdrysset bord og skær to aflange ens rektangler.
  5. Smør syltetøjet på den ene dejplade. Den anden lægges over.
  6. Der skæres snitter, som lægges på bagepapir og bages ved 200° i 15-20 min.
  7. Afkøles og pyntes med glasur af flormelis og æggehvide.
  8. Pynt til sidst med jordbær i skiver.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.