Opskrifter

Lagkage

Torsdag, 6. januar 2011af Redaktion
En klassisk lagkage til fødselaren

(12 pers.)
30 min. + 40 min. i ovnen

4 æg
160 g sukker
60 g hvedemel
60 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
50 g finthakkede mandler
2 æg
2 spsk. sukker
1 vaniljestang
1 spsk. majsstivelse
2½ dl mælk
2 dl jordbærmarmelade
2 kiwifrugter i skiver
1 ds. mandariner
2½ dl piskefløde

Pisk æg og sukker luftigt og vend sigtet mel, kartoffelmel og bagepulver i dejen sammen med mandlerne. Hæld dejen i en smurt 24 cm springform og bag kagen nederst i ovnen ved 175° i 40 min. Lad kagen køle helt af og del den i tre bunde. Pisk æg, sukker, majsstivelse og kornene fra vaniljestangen sammen i en gryde og rør mælken i. Varm cremen igennem under omrøring til den tykner og stil den til afkøling. Læg lagkagen sammen med marmelade, creme og frugt mellem bundene og pisk fløden til skum. Pynt lagkagen med flødeskum og frugt og server.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Islandsk lagkage
Nøddekage med chokoladecreme og jordbærskum
Islagkage med blåbær og chokoladeis



Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)