Luciabrød

Luciabrød smager fremragende og så er de langtidshævede, så dejen kan røres sammen om aftenen bages om morgenen.
Af
Opskrift: Kristina Marckmann
Lyse luciabrød med rosiner

(18 stk.)

Det skal du bruge til luciabrød:

15 g gær
3 dl mælk
50 g smør
1 dl yoghurt
0,1 g safran
70 g sukker
1 knsp. salt
500 g hvedemel
50 g rosiner
1 æg til pensling

PRøv også: Luciabrød og boller

Sådan laver du luciabrød

Rør gæren ud i mælken og smelt smørret.

Tilsæt smør, yoghurt, safran, sukker og salt og rør melet i.

Ælt dejen godt igennem og stil den på køl natten over.

Del dejen i 18 stykker og tril stykkerne til 15 cm lange pølser.

Form pølserne til luciabrød (s'er og kryds s'er) og læg dem på plader med bagepapir.

Pynt med rosiner og lad brødene efterhæve i 30 min.

Pensl med sammenpisket æg og bag brødene ved 225° i 8 min.

Prøv også: Berlinerphannkuchen med kanel

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.