(Ca. 20 stk.)
50 g søde mandler
8 bitre mandler (evt. mandelaroma m. bittermandelsmag)
125 g smør
150 g sukker
1 æg
1 dl ymer
300 g mel
2 tsk. hjortetaksalt
Æg til pensling
Pynt
2 spsk. hakkede mandler
2 spsk. tesukker
Hak de bitre mandler meget fint og de søde lidt grovere. Rør smør og sukker godt. Tilsæt æg og ymer. Bland mel og hjortetaksalt og rør det i sammen med mandlerne. Sæt dejen på plade med bagepapir i aflange boller. Pensl med æg og drys mandler og tesukker på. Bages på midterrillen ved 200° ca. 12 min.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Dollarkager
Luksus jødekager
Brunkager
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)