Marengs-lagkage

Marengs-lagkage | Den lækre marengs-lagkage med kold bærtop er en flot dessert til gæstemenuen
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Annonce

Opskrift på marengs-lagkage med kold bærtop

(6 pers.)

50 g mandler
4 æggehvider
225 g sukker
100 g mørk chokolade 70%
150 g flødeost
1½ dl piskefløde
150 g frosne hindbær
2 spsk. flormelis
2 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. hakkede pistacienødder

Sådan bager du lagkagen

Smut mandlerne og hak dem groft. Pisk hviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk dem seje. Vend mandlerne i marengsen og fordel marengsmassen i to cirkler på 20 cm på bagepapir. Bag bundene ved 110° i 2 timer og lad dem køle helt af.

Smelt chokoladen over vandbad og rør flødeosten i. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i chokolademassen.

Læg en marengsbund på et fad og fordel chokoladecremen over. Læg den anden bund over og sæt kagen i køleskabet, til den skal serveres. Blend hindbærrene med flormelis og yoghurt og fordel blandingen over kagen. Drys med hakkede pistacienødder og servér straks.

Lav flotte lagkager
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.