Marengstærte
Opskrift på marengstærte
(8 pers.)
75 g blødt smør
85 g sukker
4 æggeblommer
2 spsk. mælk
90 g mel
1½ tsk. bagepulver
Marengs
4 æggehvider
170 g sukker
50 g mandelflager
Fyld og top
6 dl piskefløde
Friske bær
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)Fremgangsmåde marengstærte
Rør smør og sukker luftigt. Rør æggeblommerne i en ad gangen og pisk grundigt mellem hver. Rør mælken i. Bland mel og bagepulver, sigt det i æggeblandingen og rør det til en jævn og glat dej.
Pisk æggehviderne til et hårdt skum, tilsæt sukkeret og pisk til en blank og fin marengsmasse.
Fordel dejen i en papirbeklædt form på 20 x 25 cm, kom marengsen oven på og drys med mandelflagerne. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 25 min. Tag kagen ud af formen og lad den køle af. Flæk den i to lige store stykker. Pisk fløden til skum og læg halvdelen af flødskummet og bær imellem de to kagebunde. Pynt med resten af flødeskummet og bærrene.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.