Marmorkage med et twist af kanel og muskatnød
Denne marmorkage adskiller sig en anelse fra den klassiske version, da den er krydret med kanel og muskatnød, hvilket giver kagen et skønt pift.
Af
af All Over Press

45 min
14 personer
Marmorkage
125 g smør
250 g sukker
2 æg
275 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. muskatnød
1 tsk. kanel
2½ dl mælk
3 spsk. kakao
Glasur
45 g blødt smør
300 g flormelis
2-3 spsk. kakao
4-5 spsk. kaffe
Fremgangsmåde
- Rør smør og sukker hvidt og cremet.
- Pisk æggene og rør dem i.
- Bland mel, bagepulver og krydderier og rør det i smør-æggeblandingen skiftevis med mælken.
- Tag ca. 1/3 af dejen fra, rør kakao i resten af dejen.
- Kom halvdelen af den mørke dej i en smurt springform, der er ca. 24 cm i diameter, kom den lyse dej over og slut med resten af den mørke dej.
- Bag kagen ved 180º i ca. 30 min.
- Tjek med en kødnål, om den er gennembagt.
- Glasur Rør smør, flormelis, kakao og kaffe sammen til en jævn masse og fordel den over kagen.
- Træk et mønster i glasuren med en gaffel.

Dessert & Kage
Klassisk marmorkage bagt i randform til 10 personer

Opskrifter