Mazarinkage med æbler

Med godter i bunden
Af
af All Over Press

Ingredienser til mazarinkage med æbler

(10-12 pers.)

Lidt smør
2 spsk. brun farin
1 æble
200 g sukker
150 g mel
1½ tsk. bagepulver
2 æg
1½ dl rapsolie
1 tsk. mandelessens
1 dl kogende vand
1 spsk. flormelis

Tilbehør
Cremefraiche eller flødekum

Fremgangsmåde til mazarinkage med æbler

Smør en springform på 23 cm med smør og drys bunden med farin. Skær æblet i tynde både og læg dem i bunden af springformen. Bland sukker, mel og bagepulver og rør æg, mandelessens og olie i. Hæld det kogende vand i, pisk i 1 min. og hæld dejen over æblerne. Bag kagen ved 200° i 30 min. og servér den afkølet drysset med flormelis, evt. med lidt kold cremefraiche.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Pandekager med æblefyld
Sveskelommer

Flere opskrifter på konfekt og knas til jul

Lav konfekt og knas til jul

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.