Opskrifter

Min bedste opskrift: Farmors rabarberkage

Fredag, 21. april 2017af opskrift: Henriette R. Svanborg. Foto: Carina Krüger opskrift: Henriette R. Svanborg. Foto: Carina Krüger
Her får du Henriette R. Svanborgs bedste opskrift på rabarberkage, der serveres med flødeskum eller en god vaniljeis.

Det skal du bruge til farmors rabarberkage:

500 g rabarber 50 g syltesukker 50 g sukker 1 tsk. vaniljesukker 100 g smør 50 g nødder 100 g havregryn 100 g kokosmel 75 g sukker 75 g mel Prøv også: Rabarberkage med kardemommemarengs

Sådan laver du kagen

Skær rabarberne i 2 cm lange stykker og bland dem med alle tre slags sukker. Kom dem i et ovnfast fad. Smelt smørret. Bland hakkede nødder, havregryn, kokosmel, sukker og mel. Rør smørret i blandingen og fordel den over rabarberne. Bag kagen i ovnen ved 200° i 25 min. Servér den med koldt flødeskum eller en god vaniljeis.

Min bedste opskrift

Vi belønner hver uge en opskrift fra en af vores læsere med lækre køkkenting. Det kan f.eks. være dette sæt Margretheskåle i smukke grønne farver. Sættet består af en 3-liters og en 1½-liters skål samt 3 skåle på hver 350 ml. Præmien har en værdi af 470 kr.

Sådan gør du

Opskrifter, der sendes ind, må ikke tidligere være offentliggjort på tryk, på nettet eller i tv. Husk præcise mængdeangivelser. Skriv til Familie Journal, Postboks 420, 0900 København C eller mail til madopskrift@familiejournal.dk. Skriv ”Min bedste opskrift” på kuvert eller i emnelinje. Prøv også: Elisabeths valnøddekage