Opskrifter
Mini-julemuffins med marcipan og appelsin
Fredag, 26. november 2010Opdateret 12. martsaf Kristina Marckmann
Disse små søde muffins, smager så juleenglene synger! De kan pyntes med glasur, eller som vi har gjort her i opskriften med sukkerkrymmel af eget valg.

30 min
28 personer
Mini-julemuffins
2 æg
160 g sukker
200 g mel
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. kanel
1 dl koldpresset rapsolie
½ dl mælk
50 g marcipan
½ usprøjtet appelsin
50 g ristede mandelsplitter
100 g flormelis
1 tsk. kanel
1 spsk. appelsinsaft
Sukkerkrymmel
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker skummende.
- Bland mel, bagepulver og kanel sammen.
- Rør melblandingen i æggesnapsen skiftevis med olie og mælk.
- Riv marcipanen groft og appelsinskallen fint og vend det i dejen sammen med mandelsplitterne.
- Kom dejen i 28 mini-muffinsforme, og bag dem ved 200° i 15-20 min. og lad dem afkøle.
- Rør flormelis, kanel og appelsinsaft sammen til en tyk glasur og dekorer kagerne med glasuren og sukkerkrymmel.

Dessert & Kage
Julemuffins med marcipan, mandler og appelsin

Dessert & Kage
Søde julemuffins med sjove julemotiver i glasur