Opskrifter

Muffins med æbler

Tirsdag, 7. oktober 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
bag superlækre muffins med æbler toppet med creme af flødeost og vaniljesukker

Opskrift på amerikansk æblekage

(ca. 15 stk.)

2 æg
125 g sukker
100 g smør
1 usprøjtet citron
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl mælk

Fyld:
2 æbler
2 spsk. sukker
2 tsk. kanel

Creme:
125 g flødeost
½ dl flormelis
½ tsk. vaniljesukker

Er du mere til æblekage?

Bag en amerikansk æblekage Prøv også de fine kopkager

Fremgangsmåde til æblekagen

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Smelt smørret og bland det med mælken. Bland hvedemel med bagepulver og fint revet citronskal og rør det i æggene skiftevis med mælken. Fordel dejen i ca. 15 små muffinsforme, de skal fyldes ca. ¾ op. Skræl æblerne, skær dem i små tern og bland dem med sukker og kanel. Fordel æbleblandingen i formene. Bag kagerne ved 225º i ca. 15 min., til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på en rist. Rør ingredienserne til cremen sammen og fordel den på kagerne, drys lidt æbletern over, lige inden de serveres.

TIP: Dryp æblebådene med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.