Amerikansk æblekage med cream cheese frosting

Her får du opskriften på en lækker æblekage, der er bagt med kanel og toppet med en frosting på flødeost og vaniljesukker.
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Amerikansk æblekage med cream cheese frosting
40 min
10 stk
Amerikansk æblekage
125 g smør
180 g sukker
3 æg
2 æbler
2 tsk. kanel
180 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Cream cheese frosting
250 g flødeost
90 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æble

Fremgangsmåde

TIP: Dryp æblebådene med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.

  1. Rør smør og sukker til en let og luftig masse.
  2. Rør æggene i et ad gangen.
  3. Riv æblerne groft og kom dem i æggemassen.
  4. Bland mel, kanel og bagepulver og rør det i æggemassen.
  5. Kom dejen i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter.
  6. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 40 min. Afkøl kagen.
  7. Rør ingredienserne til cremen sammen og fordel den over kagen.
  8. Pynt kagen med smalle æblebåde lige inden serveringen.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.