Nøddebund med stikkelsbær og creme
Ingredienser til nøddebund med stikkelsbær og creme:
(Ca. 16 stk.)
Nøddebund:
175 g hasselnødder
75 g smør
4 æggehvider
1 knsp. fint salt
175 g sukker
Stikkelsbærkompot:
500 g stikkelsbær
150-200 g sukker
Prøv også: Prøv med hindbærmousse i stedet for stikkelsbær på din nøddebund
Vaniljecreme:
2½ dl piskefløde
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. flormelis
Pynt:
Citronmelisse og/el. grøn syre
Se også: Mandel-rabarberkage med flødeostecreme
Fremgangsmåde:
Nøddebund:
Hak hasselnødderne helt fint i en foodprocessor eller minihakker.
Smelt smørret.
Pisk æggehviderne skummende med saltet. Drys sukkeret i lidt ad gangen under piskningen. Pisk æggehviderne helt stive.
Vend hasselnødder og smør i æggehviderne.
Kom dejen i en smurt form på ca. 20 x 18 cm eller en stor rund springform.
Bag kagen ved 180° ca. 25 min.
Lad kagen køle af i formen og skær den forsigtigt fri i kanten. Læg kagebunden på et fad.
Stikkelsbærkompot:
Nip stikkelsbærrene og kog dem med 2 spsk. vand ved middelhøj temperatur og lad dem koge under jævnlig omrøring, til de koger let ud.
Smag til med sukker, mængden afhænger af, hvor sure bærrene er.
Lad kompotten køle af.
Creme:
Pisk fløden med vaniljesukker og flormelis til en blød flødeskum.
Bred cremen ud på toppen af kagen lige inden servering.
Dryp stikkelsbærkompotten over cremen.
Pynt med citronmelisse og/eller grøn syre.
Prøv også: Jordbærsnitter med kokos