Nøddeis med nøddecookies

(8 pers.)
35 min. + 3-4 timer til frys
Cookies
75 g nødder
100 g smør
100 g sukker
¾ dl piskefløde
1 spsk. flydende honning
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g hakket, lys chokolade
Is
3 æggeblommer
4 spsk. sukker
2½ dl piskefløde
2½ dl sødmælk
125 g hasselnødder
150 g sukker
Rør smør og sukker blødt og luftigt. Tilsæt fløde, honning, mel, hakkede nødder, bagepulver og hakket, lys chokolade. Afsæt små klatter på bagepapir og tryk lidt flade. Bag ved 150° i 15-20 min. Afkøl.
Smelt 150 g sukker på pande og kom 125 g nødder ved og lad dem karamellisere. Afkøl på olieret bagepapir og knus halvdelen let med hammer eller lignende. Gem resten til pynt.
Is: Pisk æggeblommer og sukker meget luftigt. Varm mælk og fløde op og hæld det over æggemassen. Varm op igen og sluk, når det er 80°. Cremen afkøles let, før det afkølede, knuste nøddekrokant tilsættes. Frys og rør jævnligt eller kør på ismaskine. Serveres med småkagerne og flager af nøddekaramel.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose. Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Bagt chokoladecreme med hindbær
Pærer med pæremousse på chokoladebunde
Iskold pære-solbærdrøm
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)