Othellolagkage
Ingredienser til othellolagkage
Lagkagebunde (2 stk.)
3 æg
160 g sukker
120 g mel
120 g kartoffelmel
3 tsk. bagepulver
Makronbund
250 g marcipan
100 g sukker
3 æggehvider
Lagkagecreme
1 æg
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
1 vaniljestang
2 spsk. mel
4 dl sødmælk
1 dl piskefløde
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Glasur
100 g chokolade
3 spsk. flormelis
1-2 spsk. stærk kaffe
Pynt
150 g marcipan
1½ dl piskefløde
Evt. rosenblade
Sådan gør du
Pisk æg med sukker og bland mel, kartoffelmel og bagepulver i. Hæld dejen i en smurt 24 cm springform. Bag kagen i 30 min. ved 180°, lad den afkøle og flæk den i to bunde. Rør marcipan, sukker og æggehvider godt sammen til en lind masse. Tegn en cirkel på 24 cm på et stykke bagepapir, sprøjt makrondejen ud i cirklen, bag den ved 200° i 20 min. og lad den afkøle. Pisk æg, æggeblommer, sukker, vaniljekorn og mel sammen. Tilsæt mælken og varm cremen op under omrøring og lad den småkoge i 2 min. Køl cremen helt af, pisk fløden til skum og vend den i. Læg kagen sammen med makronbunden nederst og creme mellem lagene. Smelt chokoladen, rør flormelis og kaffe i og fordel glasuren over kagen. Rul marcipanen ud og kom den rundt om kagen. Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med en stjernetylle. Dekorér kanten med flødeskum og kom evt. lidt rosenblade på toppen.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Flere opskrifter...
Nøddehorn
Gåsebryst
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Flere fristende og flotte konditorkager - som vi kender dem fra bageren...