Opskrifter

Pæredessert med brombær

Fredag, 30. august 2013af Redaktion
Skøn dessert med masser af smag

Ingredienser til pæredessert med brombær

(4 pers.)

200 g hasselnødder
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æggeblommer
2 spsk. rørsukker
300 g pærer

100 g brombær (evt. syltede eller frosne)
½ vaniljestang
1 usprøjtet citron

Tilbehør
Flødeskum

Fremgangsmåde til pæredessert

Afskal hasselnødderne og hak dem fint i en blender. Tilsæt sukker og smør og rør æggeblommerne i til en ensartet masse. Skræl pærerne, fjern kernehusene og skær dem i mindre stykker. Bland rørsukkeret med kornene fra vaniljestangen og fintrevet citronskal, drys det over pærestykkerne og vend brombærrene i. Fordel pæreblandingen i 4 smurte kokotter og fordel nøddeblandingen over. Bag kokotterne midt i ovnen ved 200° i 15 min., til de er gyldne, og servér med kold flødeskum til.

Opskrift: Kristina Marckmann

Er du også vild med is?

Er du også vild med flødeis, yoghurtis, islagkager, sorbet m.m.? Du kan sagtens lave det selv!
Få masser af opskrifter på hjemmelavet is her >>

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Mad med æbler