Pæredessert med brombær
Ingredienser til pæredessert med brombær
(4 pers.)
200 g hasselnødder
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æggeblommer
2 spsk. rørsukker
300 g pærer
100 g brombær (evt. syltede eller frosne)
½ vaniljestang
1 usprøjtet citron
Tilbehør
Flødeskum
Fremgangsmåde til pæredessert
Afskal hasselnødderne og hak dem fint i en blender. Tilsæt sukker og smør og rør æggeblommerne i til en ensartet masse. Skræl pærerne, fjern kernehusene og skær dem i mindre stykker. Bland rørsukkeret med kornene fra vaniljestangen og fintrevet citronskal, drys det over pærestykkerne og vend brombærrene i. Fordel pæreblandingen i 4 smurte kokotter og fordel nøddeblandingen over. Bag kokotterne midt i ovnen ved 200° i 15 min., til de er gyldne, og servér med kold flødeskum til.
Opskrift: Kristina Marckmann
Er du også vild med is?
Er du også vild med flødeis, yoghurtis, islagkager, sorbet m.m.? Du kan sagtens lave det selv!
Få masser af opskrifter på hjemmelavet is her >>
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)