Pandekager Belle Hélène

Opskrift på pandekager Belle Hélène
(10-12 stk.)
25 min.
150 g hvedemel
75 g sukker
1 stort æg
1 æggeblomme
3 dl sødmælk
Kornene fra ½ vaniljestang
2 spsk. smeltet smør + ekstra til stegning
½ l god vaniljeis
150 g mørk chokolade
½ dl piskefløde
2-3 pærer, henkogte
Sigt mel og tilsæt sukker. Rør æg og æggeblomme ud i midten af skålen med mel og sukker. Rør vaniljekorn i. Rør mælken i, mens der piskes, så der ikke opstår klumper. Smelt smør og kom 2 spsk. i dejen, gem resten til at pensle på panden. Lad dejen hvile 10 min.
Varm en pande op og kom lidt smeltet smør på. Steg pandekagerne ved medium varme, til de er gyldne, på hver side. Varm fløde og chokolade op og lad det smelte. Fyld henkogte stykker af pære i pandekagerne og hæld chokoladesovs over. Server med en kugle vaniljeis.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også: Dessert-pandekager med honningæbler
FLOT FRANSK SKÅL
Sød lille skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Grove pandekager med friske bær
Frugtis
Luksus rabarbertrifli
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)