Opskrifter
Panna cotta med lime og sprøde pistaciekager
Torsdag, 1. marts 2018Opdateret 7 timer sidenaf Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Panna cotta er en nem og fin dessert, når du vil imponere dine gæster. Denne version er med vanilje og lime, og så er den serveret med pistaciekager.

45 min
4 personer
Panna cotta
5 dl piskefløde
1 stang vanilje
100 g sukker
1 usprøjtet lime
4 blade husblas
Pistaciekager
75 g smør
100 g mel
1 tsk. vaniljesukker
1 usprøjtet lime
40 g mandelmel
75 g sukker
1 æg
30 g pistacienødder
Fremgangsmåde
OBS: Panna cottaen skal stå på køl i mindst 4 timer, inden de kan serveres.
- Varm fløden op, flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med sukker, revet limeskal og 1 spsk. saft og lad det småsimre ved svag varme og uden låg i 5 min.
- Sæt husblassen i blød i koldt vand.
- Tag fløden af varmen og fjern vaniljestangen.
- Kom husblassen i den varme fløde og rør, til den er opløst.
- Hæld cremen i 4 portionsglas og stil dem tildækket i køleskab i mindst 4 timer, til de har sat sig.
- Pistaciekager Hak smørret ud i melet og bland vaniljesukker, fintrevet limeskal, mandelmel og sukker i.
- Saml dejen med ægget og stil den på køl i 30 min.
- Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik 4 cm store stjerner (eller en anden form) af dejen.
- Læg kagerne på en plade med bagepapir, hak pistacienødderne og drys dem over kagerne.
- Tryk forsigtigt nødderne fast og bag kagerne ved 180° i 12 min.
- Servér panna cottaen med dine nybagte pistaciekager.

Dessert & Kage
Panna cotta med rugbrødscrumble og syltede rabarber

Dessert & Kage
Toves nemme fløderand