Ingredienser til pistacieknas
Solsikkeolie
400 g sukker
2/3 dl vand
150 g hakkede pistacienødder
75 g mandelsplitter
75 g hakkede hasselnødder
½ tsk. salt
Sådan gør du
Smør et stykke bagepapir med olie og læg det i et 22 x 33 cm ovnfast fad. Kog sukker og vand op over middelhøj varme og lad det koge i 10-15 min. uden at røre, til karamellen bliver gylden. Tilsæt nødderne og hæld det ud på bagepapiret og lad det køle i et par min., til det er fast, men stadig blødt. Løft bagepapiret med karamelpladen op på et skærebræt og skær det ud i firkanter med en skarp kniv.
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Opskrift: Kristina Marckmann
Du finder meget mere julepynt, -håndarbejde og -mad fra Familie Journal her...
I gang med julekonfekten
Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...