Pistaciesnappere
Ingredienser til pistaciesnappere:
(10 stk.)
50 g gær
2½ dl mælk
60 g sukker
1 æg
500 g hvedemel
300 g smør
Fyld:
50 g blødt smør
150 g pistaciemasse
1 æg
1 spsk. birkes
1 spsk. sesamfrø
Prøv også: Mandelmuffins med citron
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i mælken, tilsæt sukker og æg og ælt dejen sammen med melet.
Rul dejen ud i en firkant i 1 cm’s tykkelse og fordel halvdelen af smørret på 2/3 af dejen i papirtynde skiver.
Fold den smørløse tredjedel over og derefter den sidste del, så dejen får tre lag med smør imellem.
Rul dejen flad og gentag processen med resten af smørret.
Rør smør og pistaciemasse til en blød remonce og rul dejen ud til en firkant på 40 x 50 cm.
Smør remoncen ud på den ene halvdel af dejen og fold den anden halvdel over.
Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med birkes og sesam.
Skær dejen i 5 cm brede stykker og sno dem et par gange.
Læg frøsnapperne på en plade med bagepapir og bag dem ved 210° i ca. 16 min.
Se også: Sandkage med nøddetopping