Opskrifter
Portionsanrettede æblekager med marcipan
Mandag, 14. januar 2013Opdateret I gåraf Kristina Marckmann
Kagerne har en lidt grov struktur og smager fremragende. I denne opskrift er kagerne portionsanrettede i små runde forme.

40 min
8 personer
Æblekage med marcipan
200 g smør
200 g rørsukker
3 æg
125 g majsgryn
50 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g mandler
50 g marcipan
2 æbler
Evt. lidt revet æble
Tilbehør
Cremefraiche eller flødeskum
Fremgangsmåde
- Rør smør og sukker luftigt og rør æggene i et ad gangen.
- Bland majsgryn, mel, bagepulver, malede mandler og revet marcipan og vend det i.
- Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tern.
- Fordel halvdelen af dejen i 8, små, smurte kageforme og læg æblestykkerne over.
- Kom resten af dejen over æblerne og bag dem ved 180° i 30 min.
- Server kagerne lune med kold cremefraiche og evt. lidt revet æble.

Dessert & Kage
Kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup

Dessert & Kage
Æblekage med sødlig og knasende mandeltop