Opskrifter

Portionsanrettede æblekager med marcipan

Mandag, 14. januar 2013Opdateret I gåraf Kristina Marckmann
Kagerne har en lidt grov struktur og smager fremragende. I denne opskrift er kagerne portionsanrettede i små runde forme.
40 min
8 personer
Æblekage med marcipan
200 g smør
200 g rørsukker
3 æg
125 g majsgryn
50 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g mandler
50 g marcipan
2 æbler
Evt. lidt revet æble
Tilbehør
Cremefraiche eller flødeskum

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker luftigt og rør æggene i et ad gangen.
  2. Bland majsgryn, mel, bagepulver, malede mandler og revet marcipan og vend det i.
  3. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tern.
  4. Fordel halvdelen af dejen i 8, små, smurte kageforme og læg æblestykkerne over.
  5. Kom resten af dejen over æblerne og bag dem ved 180° i 30 min.
  6. Server kagerne lune med kold cremefraiche og evt. lidt revet æble.