Ris a la orange
Ingredienser til ris a la orange:
(6 personer)
- 1 økologisk vaniljestang
- 1 l sødmælk
- 150 g grødris
- 2 usprøjtede appelsiner
- ½ knsp. vaniljesukker
- ½ spsk. sukker
- ¾ dl sukker
- 3½ dl piskefløde
- 100 g mandelsplitter
Prøv også: Juleguf
Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Kog mælken op, tilsæt ris, vaniljestang og -korn, og bring mælken i kog igen. Lad risene simre i 40 minutter under låg, og rør i gryden undervejs. Fjern vaniljestangen, og afkøl grøden. Riv appelsinskallen fint, vend den med vaniljesukker og ½ spsk. sukker, og rist det gyldent på en tør pande i 1 minut. Lad den ristede appelsinskal stivne på bagepapir. Pres appelsinerne, og kog saften op med ¾ dl sukker til sirup. Pisk fløden stiv, og vend i risengrøden med 75 g mandelsplitter. Anret risalamanden i et par glas, hæld orangesirup over og pynt med ristet orangeskal og mandelsplitter.
Prøv også: Risalamande - 3 gode opskrifter